Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op jouw vragen.

Webhosting

Elk pakket gaat per maand en kan naar wens per maand of per jaar betaald worden. Als je tussendoor opzegt, loopt de hosting tot de einddatum van de periode waar je het laatst voor betaald hebt. 

Bij maandelijkse betalingen geldt: zeg je halverwege de maand op, dan loopt je pakket eind van diezelfde maand af. Je krijgt geen factuur meer voor de nieuwe maand. Dit geldt tot de laatste dag van de maand. Zeg je op de eerste dag van de volgende maand op, dan loopt je pakket tot het einde van die maand.

Laatst gewijzigd: 01-06-2022

Jazeker. Om de veiligheid van jouw website te garanderen worden verschillende maatregelen genomen. Zo heeft elke website bij FloQui standaard SSL ingeschakeld, en regel ik dat deze altijd aan staat en op tijd vernieuwd wordt. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de bezoeker en de server - een vereiste voor alle webshops. Daarnaast zijn alle servers goed beveiligd met een firewall. Op dit moment loopt er ook een test met een extra caching laag om alle websites te versnellen. Dit maakt de webhosting ook veiliger - omdat deze caching laag op een server draait waar de website bestanden en databases niet staan. Het openbare IP adres wijst dus naar een server die verder niet zoveel doet. De interne communicatie tussen de verschillende servers vindt plaats in geïsoleerde netwerken die niet van buitenaf toegankelijk zijn.

Laatst gewijzigd: 17-06-2022

Jazeker, en bij FloQui kan je ook kiezen uit 1100+ domeinextensies, waaronder de volgende extensies:

 • .nl
 • .com
 • .be
 • .net
 • .online
 • .nu
 • .eu
 • .de
 • .fr
 • .dk
 • .tv
 • .cloud
 • & meer!

Geef bij je contactaanvraag aan dat je ook een domein wilt om een prijsopgaaf te ontvangen.

Laatst gewijzigd: 08-06-2022

Dat verschilt per website. Elke site is uniek, en een vast pakket met bepaalde functies voldoet meestal niet perfect aan de wensen die iemand heeft voor zijn site. Daarom leveren wij alleen maatwerk. Zo betaal je niet onnodig veel, en heb je precies wat jij nodig hebt! Natuurlijk begrijpen we dat een idee van de kosten fijn is, en daarom is elke aanvraag vrijblijvend! Vraag dus gerust een prijs op, dat verplicht je tot niks!

Hieronder vindt je wel een richtprijs voor elk type website.

Kleine statische site (< 10 pagina's) / Statisch portfolio
€ 4,99 per maand
Website op CMS systeem (Wordpress / OctoberCMS / Ghost)
€ 8,99 per maand
Onbeperkt websites 1 domein
€ 39,99 per maand
e-Commerce Starter (Woocommerce / Shopware)
€ 13,99 per maand
e-Commerce Expert
€ 49,99 per maand


De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van specifieke wensen en software-keuzes. Vraag dus vooral gratis een offerte aan om een op maat gemaakt aanbod te krijgen. Bij elk pakket geldt wel dat de volledige hosting beheerd wordt door FloQui - updates, software, beveiliging en onderhoud.

Laatst gewijzigd: 17-06-2022

Op jouw webhosting pakket kan vrijwel alle software geïnstalleerd worden waarmee je zelf een website kunt bouwen, zowel betaalde software als gratis software. Denk hierbij aan Wordpress, Shopware, OctoberCMS, Ghost, Drupal, Joomla, Magento en meer! Afhankelijk van de software-keuze veranderen ook de hosting kosten. Shopware en Magento zijn bijvoorbeeld redelijk zwaar en zijn alleen voor e-Commerce geschikt. Daardoor zal de startprijs van een hostingpakket binnen de kosten voor de e-Commerce pakketten liggen (zie ook de veelgestelde vragen - wat zijn de kosten?).

Weet je nog niet welke software je het best kunt gebruiken? Ik help je graag om op basis van jouw wensen je van een passend advies te voorzien.

Laatst gewijzigd: 07-04-2022