Managed website hosting
Gewoon goed geregeld.

Managed website hosting. Een hele mond vol, maar het betekent eigenlijk vooral: geen hoofdpijn voor jou. Problemen zoals langzame (Wordpress) websites, vage error codes, verlopen SSL certificaten, backups enzovoorts zijn voor jou geen zorg meer, want dat wordt allemaal geregeld door mensen die precies weten wat ze moeten doen. Dat klinkt ideaal, en dat is het ook! In slechts drie simpele stappen heb jij namelijk het begin staan van een prachtige nieuwe website!

Hoe werkt een webhosting aanvraag?

Illustration
Aanvragen

Via het contactformulier of via WhatsApp neem je contact met ons op om je wensen te bespreken. Wij maken daarna een voorstel op, zodat jij precies kan zien wat de kosten van de hosting zullen zijn.

Illustration
Configureren

Na een wederzijds akkoord gaan we je webhosting opzetten. We registreren de domeinnaam en installeren het gewenste systeem. Zodra alles klaar is sturen wij je de inloggegevens.

Illustration
En van start!

Na het instellen van je webhosting kan je direct aan de slag! En is je website klaar? Laat het weten, wij zullen dan de laatste optimalisaties doen zodat je lancering helemaal gesmeerd loopt!

Contact opnemen

Wat kan je verwachten?

Websites die gehost zijn bij FloQui draaien zoveel als mogelijk in sitenetwerken. Wij beloven je in ieder geval het volgende:

Onderhoud & updates

Wij zorgen ervoor dat eventuele plugins up-to-date zijn en de software zo snel mogelijk de laatste bugfixes krijgt.

Externe backups

Backups van je databases en webbestanden, die in Nederland én Noorwegen opgeslagen worden.

Gratis SMTP Relay

Zodat websitemails niet in de spambox bij klanten belanden.

Supergroene hosting

De aarde is je dankbaar.

Gratis installatie

Wordpress, Shopware, OctoberCMS, Prestashop, Ghost, Drupal, Joomla, en vrijwel elk ander systeem installeren wij helemaal voor je.

Kwalitatieve mailhosting

Bij je webhosting pakket zit optioneel ook professionele mailhosting, zodat je mails kan sturen met je eigen domein.

S3 opslag voor media

Al jouw productfoto's worden op een losse server opgeslagen, die verbonden is met een wereldwijd CDN netwerk. Zo worden de afbeeldingen supersnel geladen!

Eenvoudig schaalbaar

Je hosting groeit of krimpt met je mee, net wat jij nodig hebt.

Uitgebreide support

Dichtbij voor al je vragen, via mail of zelfs WhatsApp!

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? We helpen je graag. Kijk ook even hieronder. Misschien staat het antwoord op je vraag er wel al tussen!

Jazeker, en bij FloQui kan je ook kiezen uit 1100+ domeinextensies, waaronder de volgende extensies:

 • .nl
 • .com
 • .be
 • .net
 • .online
 • .nu
 • .eu
 • .de
 • .fr
 • .dk
 • .tv
 • .cloud
 • & meer!

Geef bij je contactaanvraag aan dat je ook een domein wilt om een prijsopgaaf te ontvangen.

Elk pakket gaat per maand en kan naar wens per maand of per jaar betaald worden. Als je tussendoor opzegt, loopt de hosting tot de einddatum van de periode waar je het laatst voor betaald hebt. 

Bij maandelijkse betalingen geldt: zeg je halverwege de maand op, dan loopt je pakket eind van diezelfde maand af. Je krijgt geen factuur meer voor de nieuwe maand. Dit geldt tot de laatste dag van de maand. Zeg je op de eerste dag van de volgende maand op, dan loopt je pakket tot het einde van die maand.

Jazeker. Om de veiligheid van jouw website te garanderen worden verschillende maatregelen genomen. Zo heeft elke website bij FloQui standaard SSL ingeschakeld, en regel ik dat deze altijd aan staat en op tijd vernieuwd wordt. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de bezoeker en de server - een vereiste voor alle webshops. Daarnaast zijn alle servers goed beveiligd met een firewall. Op dit moment loopt er ook een test met een extra caching laag om alle websites te versnellen. Dit maakt de webhosting ook veiliger - omdat deze caching laag op een server draait waar de website bestanden en databases niet staan. Het openbare IP adres wijst dus naar een server die verder niet zoveel doet. De interne communicatie tussen de verschillende servers vindt plaats in geïsoleerde netwerken die niet van buitenaf toegankelijk zijn.

Dat verschilt per website. Elke site is uniek, en een vast pakket met bepaalde functies voldoet meestal niet perfect aan de wensen die iemand heeft voor zijn site. Daarom leveren wij alleen maatwerk. Zo betaal je niet onnodig veel, en heb je precies wat jij nodig hebt! Natuurlijk begrijpen we dat een idee van de kosten fijn is, en daarom is elke aanvraag vrijblijvend! Vraag dus gerust een prijs op, dat verplicht je tot niks!

Hieronder vindt je wel een richtprijs voor elk type website.

Kleine statische site (< 10 pagina's) / Statisch portfolio
€ 3,30 excl. BTW per maand
Website op CMS systeem (Wordpress / OctoberCMS / Ghost)
€ 5,78 excl. BTW per maand
Onbeperkt websites 1 domein
€ 34,99 excl. BTW per maand
e-Commerce Starter (Woocommerce / Shopware)
€ 9,08 excl. BTW per maand
e-Commerce Expert
€ 39,99 excl. BTW per maand


De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van specifieke wensen en software-keuzes. Vraag dus vooral gratis een offerte aan om een op maat gemaakt aanbod te krijgen. Bij elk pakket geldt wel dat de volledige hosting beheerd wordt door FloQui - updates, software, beveiliging en onderhoud.

Op jouw webhosting pakket kan vrijwel alle software geïnstalleerd worden waarmee je zelf een website kunt bouwen, zowel betaalde software als gratis software. Denk hierbij aan Wordpress, Shopware, OctoberCMS, Ghost, Drupal, Joomla, Magento en meer! Afhankelijk van de software-keuze veranderen ook de hosting kosten. Shopware en Magento zijn bijvoorbeeld redelijk zwaar en zijn alleen voor e-Commerce geschikt. Daardoor zal de startprijs van een hostingpakket binnen de kosten voor de e-Commerce pakketten liggen (zie ook de veelgestelde vragen - wat zijn de kosten?).

Weet je nog niet welke software je het best kunt gebruiken? Ik help je graag om op basis van jouw wensen je van een passend advies te voorzien.