Managed Shopware hosting
Gewoon goed geregeld.

Shopware is een zeer uitgebreid en professioneel e-Commerce platform waar je (helaas) relatief weinig over hoort in Nederlandse kringen. Hoewel het platform gratis in gebruik is, zal je met specifieke wensen al snel een betaalde plugin of thema nodig hebben. Het is dan over het algemeen ook duurder om een website in Shopware te draaien in vergelijking met bijvoorbeeld Wordpress met WooCommerce. Het is wel volledig gericht op webshops, en dat zie je vooral terug in het beheerpaneel. Uitgebreide productopties, kortingsacties met duizend-en-een voorwaarden en de optie om meerdere webshops binnen 1 Shopware installatie te draaien. Mocht je het niet erg vinden om meer geld te investeren tijdens de opbouw van je webshop, dan moet Shopware 6 zeker op je lijstje staan om te overwegen! Het is trouwens ook heel goed mogelijk om Shopware 6 te gebruiken met alleen maar gratis thema's en plugins, maar het aanbod hierin is wel beperkter dan bij concurrenten. Daar staat wel weer tegenover dat de plugins en thema's van Shopware over het algemeen van zeer hoge kwaliteit zijn.

Lees hier meer over Shopware.

Hoe werkt een webhosting aanvraag?

Illustration
Aanvragen

Via het contactformulier of via WhatsApp neem je contact met ons op om je wensen te bespreken. Wij maken daarna een voorstel op, zodat jij precies kan zien wat de kosten van de hosting zullen zijn.

Illustration
Configureren

Na een wederzijds akkoord gaan we je webhosting opzetten. We registreren de domeinnaam en installeren het gewenste systeem. Zodra alles klaar is sturen wij je de inloggegevens.

Illustration
En van start!

Na het instellen van je webhosting kan je direct aan de slag! En is je website klaar? Laat het weten, wij zullen dan de laatste optimalisaties doen zodat je lancering helemaal gesmeerd loopt!

Contact opnemen

Wat kan je verwachten?

Shopware 6 is enorm flexibel en voor de beste werking draaien alle Shopware 6 websites in sitenetwerken. Wij beloven je in ieder geval het volgende:

Onderhoud & updates

Wij zorgen ervoor dat alle plugins up-to-date zijn en Shopware zo snel mogelijk de laatste bugfixes krijgt.

Externe backups

Backups van je databases en webbestanden, die in Nederland én Finland opgeslagen worden.

Gratis SMTP Relay

Zodat orderbevestigingen niet in de spambox bij klanten belanden.

Supergroene hosting

De aarde is je dankbaar.

Elasticsearch indexatie

Wij koppelen je site aan onze Elasticsearch server. Zo vinden je klanten altijd alles waar ze naar zoeken!

Automatiseringen

Met de nieuwe Flow Builder is Shopware nog beter geworden. FloQui stelt een paar handige automatiseringen kosteloos voor je in!

S3 opslag voor media

Al jouw productfoto's worden op een losse server opgeslagen, die verbonden is met een wereldwijd CDN netwerk. Zo worden de afbeeldingen supersnel geladen!

Eenvoudig schaalbaar

Je hosting groeit met je mee.

Uitgebreide support

Dichtbij voor al je vragen, via mail of zelfs WhatsApp!

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? We helpen je graag. Kijk ook even hieronder. Misschien staat het antwoord op je vraag er wel al tussen!

Die zijn er niet. Elke site is uniek, en een vast pakket met bepaalde functies voldoet meestal niet perfect aan de wensen die iemand heeft voor zijn site. Daarom leveren wij alleen maatwerk. Zo betaal je niet onnodig veel, en heb je precies wat jij nodig hebt! Natuurlijk begrijpen we dat een idee van de kosten fijn is, en daarom is elke aanvraag vrijblijvend! Vraag dus gerust een prijs op, dat verplicht je tot niks!

Er zijn verschillende maatregelen die wij nemen voor veilige websites. Zo zijn alle websites beschermd met een firewall en Cloudflare, en stellen wij bij alle websites gratis SSL in. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de bezoeker en de server - een vereiste voor alle webshops.

Elke software heeft voor- en nadelen. Wij willen je daar altijd goed over informeren. Hoewel wij Shopware fantastisch vinden, heeft het wel een paar nadelen:

 • plugins & thema's zijn duur.
 • beperkte mogelijkheden tot het aanpassen van het uiterlijk van je website.
 • de paginabewerker is redelijk beperkt. Je kan teksten, plaatjes, producten, video's en dergelijke plaatsen, maar vaak maar in 1 of 2 kolommen.
 • het is zware software. Het hosten van je Shopware website zal daarom sneller iets duurder zijn bij ons dan een Wordpress of andere e-Commerce website.
 • het aanmaken van websitemenu's is omslachtig.

Natuurlijk is niet elk nadeel voor iedereen een nadeel. De paginabewerker kan voor minder technische mensen juist heel fijn zijn, en de plugins en thema's zijn wel duur, maar dat zorgt voor een bibliotheek aan extra's die van enorm hoge kwaliteit zijn.

Jazeker, en bij FloQui kan je ook kiezen uit 1100+ domeinextensies, waaronder de volgende extensies:

 • .nl
 • .com
 • .be
 • .net
 • .online
 • .nu
 • .eu
 • .de
 • .fr
 • .dk
 • .tv
 • .cloud
 • & meer!

Geef bij je contactaanvraag aan dat je ook een domein wilt om een prijsopgaaf te ontvangen.